شهباز حسنپور در نطق خود از بیتدبیریهای دولت در خصوص طرح مدیریت مصرف سوخت انتقاد کرد
آنچه به جایی نرسد فریاد است
مجلس محترم کمیته ویژهای را -با عضویت تمامی کمیسیونهای مرتبط- مامور بررسی همهجانبه و چند لایه حوادث اخیر قرار دهد
آیا رفتار و منش و زندگی امروز نمایندگان با موکلان بیبضاعت خود و ولی نعمتان ایران اسلامی مطابقت و همخوانی قابل قبولی دارد؟
پاسارگاد
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی، صبح یکشنبه درنطق خود در مجلس شورای اسلامی از بیتدبیریهای دولت در خصوص طرح مدیریت مصرف سوخت کشور انتقاد کرد و پیشنهاداتی را مطرح کرد.
شهباز حسنپور نطق خود را به این شیوه آغاز کرد:
بسماللهالرحمن الرحیم
رب اشرح لی صدری و یسر لی امری واحلل عقده من لسانی یفقهوا قولی
با سلام و درود به روح پرفتوح شهدای راه آزادگی و فضیلت. آرزوی توفیقات روزافزون برای همه خادمین، ولینعمتان این نظام مقدس، مردم فهیم و نجیب و مقاوم این مرز و بوم.
عزیزان و سروران ارجمند، نمایندگان محترم، دولتمردان و مسئولین عالیرتبه
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من
آنچه البته به جایی نرسد فریاد است!
نماینده مردم سیرجان با بیان اینکه همهی شما بزرگواران خوب میدانید که بارها و بارها درد و رنج و اندوه فراوان قشرهای کمدرآمد اما پرجمعیت جامعه از همین تریبون و ادبیات مختلف و از زبان نمایندگان محترم مردم، فریادشده و میشود، گفت:« اما همچنان در مقام یک نطق زیبا و گاه آتشین باقیمانده است و بعضا مورد تشویق و تایید هم قرار گرفته و بعد از آن نیز نه تنها توجهی به آن خواستههای به حق ما نمایندگان مردم نشده که گاها مورد انتقادهای نابهجا و هجمه فراوان مسئولین و مقامات و گروههای هدفی که به مذاقشان خوش نیامده و هستی و دنیای ناسالم آنان را نشانه رفته نیز قرار گرفته است».
شهباز حسنپور ادامه داد: «یاران و همراهانِ دردآشنا، همهی شما بهتر و برتر از حقیر به دردها و رنجهای فراوان مردم آشنایید و دوباره و صدباره گفتن از فقر، بیکاری، مسکن، ازدواج و معضلات و مشکلات فراوان جوانان و آیندهسازان این مرز و بوم و نیز پدیدههای نامیمون و ناپسنداز قبیل: اعتیاد، بزههای نوظهور اجتماعی، فحشا و روابط نامشروع و خیانتهای عجیب و غریب اخلاقی بعضی مردان و زنان متاهل جامعهای که عنوان اسلامیت را نیز یدک میکشند و برتر از همه اینها ایجاد روحیه ناامیدی، یاس، بیانگیزگی و خمودگی در جامعه و دهها مشکل و معضل و نابسامانی اصلی امروز این دیار راه به جایی نبرده و نخواهد برد.»
به گفتهی نماینده مردم سیرجان؛«اینگونه است که باید با یک تصمیم مسئولان عالیرتبه نظام که اجماع سران سه قوه را نیز به دنبال داشته، مخالفتها و انتقادهای درست و نادرست مردم از مسیر قانونی خود خارج شده و با نفوذ عوامل همیشه آماده ضد انقلاب و دامن زدن به احساسات و عواطف پاک مردم نجیب و شریف و آزاده این دیار چنین چالشها و آشوبهای فتنهانگیزی را در سرزمین مردان و زنان مقاوم و انقلابی به وجود آورده و ساعتها و روزها نعمت بزرگ امنیت را تحتالشعاع قرار داده و خسارتهای هنگفت جانی و مالی را به مردم وارد میسازد».
او در ادامه با این پرسش که «به راستی علت و علل این مصائب کجاست؟» سایر نمایندگان را به فکر واداشت و گفت:«اینجانب به عنوان خدمتگزاری کوچک که عمق این حوادث ناگوار اخیر و ناراحتی و نگرانی مردم(از یک سو به خاطر عدم اطلاعرسانی به وقت دولت و نگرانی مضاعف آنان را به خاطر نفوذ عوامل بیگانه و ضد انقلاب و به بیراه بردن مسیر صحیح انتقاد و مخالفت آنها با تصمیم گرفته شده) را با همه وجود درک نمودهام، اکنون بر این باورم که اگر پاسخی درخور و شایسته برای موارد ذیل نداشته باشیم، نه تنها در پیشگاه خداوند متعال شرمسار و شرمندهایم که آحاد مردم و موکلان ما حق بازخواست و محاکمه تکتک ما را دارند.»
او سپس پرسید؛«1- مجلس شورای اسلامی که به فرموده بنیانگذار انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت امام(ره) باید در راس امور باشد، آیا هنوز اینچنین است؟
2- آیا واقعا نظارت عالیه امروز ما نمایندگان ملت در همهی امور به ویژه حوزه اقتصادی و معیشتی مردم به جد و تاثیرگذار انجام میشود؟
3- آیا رفتار و منش و زندگی امروز نمایندگان با موکلان بیبضاعت خود و ولی نعمتان ایران اسلامی مطابقت و همخوانی قابل قبولی دارد؟ و درد و فقر آنها را عملا لمس میکنیم؟
4- آبا به راستی منفعت و خواسته مردم را به دعواها و باندبازیهای سیاسی و حزبی و جناحی ارجحیت داده و میدهیم؟
5- آیا همه تلاشها و کوشش خود را برای استفاده از همه ظرفیتهای نظام و نیروهای باانگیزه و سالم و کاردان و توانمند -خارج از نگاههای سیاسی که اگر در راس وزارتخانهها، ادارات، سازمانها و نهادهای دولتی در استانها و شهرستانهایمان قرار میگرفتند- اکنون با چنین معضلات و چالشهایی مواجه نبودیم، بکار گرفتهایم؟
6- آیا به راستی در مسیر اقتصاد مقاومتی و سیاستهای ارزشمند آن، که مورد تایید همه مسئولین عالیرتبه نظام و مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است، گامهای بلند عملیاتی و نظارتی موثر برداشتهایم؟
7- و مهمتر از همه چقدر تاکنون به مصوباتی که خود ما در مجلس مصوب میکنیم و پس از تایید شورای نگهبان لازمالاجرا است، پایبند بودهایم که برای این مهم نیز مصادیق فراوانی وجود دارد که به تازهترین و موثرترین آنها میتوان به عدم اجرای قانون منع بیکاری بازنشستگان اشاره کرد.
8- آیا وظایف قانونی و نظارتی خود را در برخورد با رانت و فساد در همه سطوح ریز و درشت و فارغ از نگاه سیاسی و جناحی انجام دادهایم؟
9- آیا قانون اساسی را که رکن رکین جمهوریت نظام است را تمام و کمال اجرا کرده و یا به اجرای تمام و کمال آن اعتقاد داریم؟»
شهباز حسنپور ادامه داد؛«آری، یاران همدل و همدرد،
یک قصه بیش نیست غم عشق وین عجب/کز هر زبان که میشنوم نامکرر است.»
و سپس گفت: «من در اینجا لازم میدانم با توجه به تجارب روزهای گذشته و همچنین تبعات گسترده افزایش قیمت بنزین بر زندگی روزمره مردم انتظار میرود دولت و مجلس و همچنین قوه محترم قضاییه موارد زیر را بهطور جدی در دستور کار قرار دهند:
1) مجلس محترم کمیته ویژهای را -با عضویت تمامی کمیسیونهای مرتبط- مامور بررسی همهجانبه و چند لایه حوادث اخیر قرار دهد تا ضمن اندیشیدن ساز و کارهای لازم برای جلوگیری از رخدادهای ناگوار مشابه، برخورد با مقصرین این رخداد دردناک را در همه بخشهای دولتی و غیردولتی در دستور کار قرار دهد.
2) بانک مرکزی جمهور اسلامی با همکاری وزارت نفت از طریق بانکهای عامل نسبت به اختصاص وام قرضالحسنه جهت گازسوز کردن خودروها اقدام نماید و به منظور جلوگیری از روند دستوپاگیر بانکی، ضمانت وجوه واریزی دولت بابت یارانه با تایید سازمانهای مربوطه به عنوان ضمانت پرداخت وامها مشخص گردد.
3) ترتیبی اتخاذ شود تا در بودجه سال آینده حداقل برای گازسوز شدن 20 درصد از خودروها پیشبینیهای لازم صورت گیرد و از سوی وزارت صمت به گونهای برنامهریزی شود تا پایان دوره 5 ساله تمامی شرکتهای خودروساز، تولیدات پایه گازسوز را در دستور کار قرار دهند و همچنین خودروهای وارداتی الزام دوگانهسوز شدن داشته باشند.
4) وزارت نفت با همکاری وزارت جهادکشاورزی در خصوص توسعه و تاسیس مراکز سیانجی و عرضهی گاز در شهرها و همچنین مراکز، بخشها و روستاهای پرجمعیت اقدام نماید زیرا با توجه به سهمیهبندی بنزین اکنون بیشترین فشار بر روی قشر روستاییان و عشایر وارد میگردد که هر بار بایستی فاصله طولانی مراکز روستایی را تا شهرها برای دریافت بنزین و یا گاز طی کنند. همچنین این وزارتخانه به منظور کاستن از بار مشکلات وارده سهمیهبندی یکباره، سهمیههای فوقالعادهای را برای مردم در ایامالله دهه فجر و ایام نوروز در دستور کار قرار دهد.
5) با توجه به تجربه روزهای گذشته که منجر به قطع اینترنت گردید، لازم است وزارتخانه ارتباطات ضمن تکمیل و توسعه شبکه ملی ارتباطات به گونهای برنامهریزی نماید که در اینگونه مواقع کسب و کارهایی که بر بستر شبکههای ارتباطی فعالیت میکنند از کمترین آسیبپذیری برخوردار باشند.
6) وزارت امور خارجه با همکاری نهادهای انتظامی، اطلاعاتی و قضایی ضمن شناسایی کلیه کسانی که با هدایت کشورهای بیگانه به ویژه ارتجاع منطقه در آشوبهای اخیر دست داشتهاند نسبت به اقامه دعوا در مجامع بینالمللی اقدام نماید.
7) وزارت کشور به همکاری سایر مراکز ذیربط ضمن بررسی دقیق خسارات وارده به اموال عمومی و دولتی، راههای جبران این خسارات به ویژه برای مردم را به مبادی ذیربط پیشنهاد نماید.»
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در ادامه به موضوعات حوزههای انتخابیه شهرستان سیرجان و بردسیر پرداخت.
شهباز حسنپور گفت:«ضمن قدردانی از مردم مومن، شجاع، متدین، بصیر، آگاه، ولایتمدار شهرستانهای سیرجان و بردسیر، شهرهای پاریز، زیدآباد، هماشهر، نجفشهر، ملکآباد، بلورد، شکار، لالهزار، گلزار، نگار و صدها پارچه روستاهای دیگر و اقشار مختلف مردم از دانشگاهیان، فرهنگیان، کشاورزان، عشایر، کارکنان، مهندسین، دانشآموزان همه و همه به ویژه عزیزانی که هماکنون با راهپیماییهای بینظیر خود یک بار دیگر به آرمان شهدا و امام شهدا و رهبر فرزانه انقلاب بیعت نمودند، از مسئولین دولت و کارگزاران نظام میخواهم با اعزام هیئتهای فوری به استان و شهرستانها نسبت به حل درخواستهای قانونی و بجای مردم اقدام عاجل و فوری صورت دهند.»
حسنپور اظهار کرد:«اما آقایان وزرا، نمیدانم با چه زبانی به شما بگویم تا متوجه مشکلات و خواستههای به حق مردم شوید. بیش از چند هزار کلمه مکاتبه و بیش از 500 تذکر کتبی و حداقل روزی چندین جلسه حضوری و تماس تلفنی کفایت نمینمود که اگر رسیدگیها به گونهای بود امروز مشکل باقی نمیماند.»
حسنپور سپس اهم درخواستهای فوری خود را به این شیوه مطرح کرد؛
«1- اعزام هیئتی فوری به منظور تامین خسارت وارد آمده به مردم و معرفی محرکین احساسات پاک جوانان
2- از وزیر نیرو میخواهیم دستوری فوری جهت متوقف شدن تصمیم غیر کارشناسی -تصمیم خلقالساعه مبنی بر خاموشی بیش از یک ماه چاههای آب کشاورزی مردم- که متاسفانه باعث خسارات زیادی به کشاورزان عزیز و خسارات شدیدی به درختان شده و باعث کاهش شدید عملکرد در سال آتی میشود و در چند سال گذشته شاهد آن بودهایم؛ در صورت ضرورت در یک دوره خاموشی 10 روزه این عمل انجام شود.
3- در مناطق خشک به دلیل شوری بالای آب و خاک و بالا بودن دور آبیاری متوسط 48 تا 50 روز یک بار آبیاری میشود. چنانچه قرار باشد موتورپمپها یک ماه خاموش شوند، دور آبیاری به 80 روز میرسد که امکان یخ آب زمستانی و شوری خاک شود وجود نخواهد داشت که باعث خسارت شدید به درخت و کاهش شدید عملکرد در سال آتی میشود که در سال گذشته شاهد آن بودیم. لذا در صورت ضرورت در 2 دوره خاموشی 10 روزه و حداقل فاصله 60 روزه این عمل انجام شود.
4- آقای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علت تاخیر در اعلام دانشکده پزشکی به دانشگاه پزشکی چیست؟ چرا رشته پزشکی سه سال است در دستور کار وزارتخانه است، و تعلل صورت میپذیرد؟
5- آقای وزیر چرا به وضعیت بهداشت شهرستان سیرجان و بردسیر توجهی نمیشود؟
6-آقای وزیر اقتصاد، خیلی حرفها برای گفتن داشتم اما در وقت چند دقیقهای نمیگنجد. یک کلام به قول خودمان، سال به سال دریغ از پارسال.
فقط یک نمونهاش افزایش مالیات غیر قانونی و غیر شرعی استانی که 25 درصد جمعیت آن زیر خط فقر زندگی میکند و یا کسبهای که هر روز به خاطر تحمیل شرایط ناخواسته مجبور به خاموش نمودن چراغ مغازه خود میشوند، یا کارمندان و فرهنگیانی که به خاطر فشار بیش از حد گرانیها دور از چشم خانواده و دوستان، شبها به کرایهکشی در جادهها و یا شهر میپردازند تا صورت خود را با سیلی جلوی زن و فرزند سرخ نگه دارند.
7-وزرای اقتصادی محترم دولت که متولی بنگاههای دولتی هستید، تا کی میبایست رفیقبازی در سیستم دولتی و حاکمیتی آن بر بنگاههای تخصصی ادامه پیدا کند. نیروهای شایسته و ارزشمند کارشناس و قابل رشد بومی در بنگاههای تخصصی زیر پای رفیقبازی شما له شدهاند، وقت آن نرسیده تجدید نظر فرمایید.»
نماینده مردم سیرجان در ادامه سخنان خود در صحن مجلس، بخشی از مشکلات مردم شریف سیرجان و بردسیر را متذکر شد؛
«1- توجه بیش از حد به معادن بزرگ در سیرجان باعث شده از معادن کوچک، خرد و خصوصی غافل ماندهایم که ضرورت دارد با برنامهای جامع و هدفمند، تمدید مجوزهای 6 ماهه و اختیار به استان به حمایت از آنها بیاییم.
2- توزیع عادلانه سهم واگن قطار برای سیرجانیها؛ افزایش واگن و سهمیه در بحث قطار، افزایش خطوط پروازی برای قیمت رقابتی خواسته به حق شهروندان است که هر هفته به طرق مختلف شهروندان پیگیر هستند.
3- ضرورت توزیع بستههای حمایتی برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بیش از پیش احساس میشود که جا دارد این اتفاق برای مردم محروم این استان هرچه سریعتر آغاز شود.
4- اختصاص وامهای بدون بهره به واحدهای تولیدی، تمدید وامهای معوقه در راستای حمایت از تولید خصوصا تمدید وامهای ارزی، اعطای تسهیلات وامی میتواند در این مقطع زمانی به کمک تولید در منطقه بیاید.
5- پرداخت مطالبات پیمانکاران در حوزه راه، تعیین تکلیف آزادراه سیرجان- شهربابک و سیرجان- بندرعباس و تعیین تکلیف مطالبات پیمانکاران وزارت نیرو را از وزارتخانههای مربوطه خواستارم.
6- تعیین تکلیف دانشگاههای فنی و حرفهای، تعیین تکلیف کمبود معلم در شهرستان سیرجان و بردسیر و کمک به تکمیل دانشگاه علومپزشکی سیرجان را در حوزه علم و دانش از وزارت علوم خواستارم.
7- توجه بیشتر مسئولین وزارت جهاد کشاورزی به کنترل کیفیت و کاهش قیمت اقسام سموم و کودهای شیمیایی که تخلف مسئولین ذیربط باعث ایجاد خسارتهای سنگین در حوزه کشاورزی شهرستان سیرجان میشود.
8- پرداخت وامهای کمبهره جهت توسعه زیرساختهای گردشگری حوزه شهرستان سیرجان و بردسیر.»
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس در پایان صحبتهایش بیان کرد:«برخود فرض و لازم میدانم از شورای تامین استان و شهرستانها به واسطه هماهنگی و انسجام در استفاده از همهی ظرفیتهای استان و شهرستان به جهت بکارگیری فوری نیروهای جانبرکف سپاه، بسیج، سربازان گمنام امام زمان(عج) و دادستانهای محترم قضا و رییس دستگاه قضای استان مبنی بر دستگیری عوامل اغتشاشات که باعث تخریب اموال عمومی شدهاند، تشکر و قدردانی نمایم».