گزارش پاسارگاد از دلایل کند بودن پروژه حفاری خیابان شریعتی
دو هفته دیگر شریعتی باز میشود
پاسارگاد
«چرا شهرداری دست از سر خیابان شریعتی بر نمیدارد، الان دو هفته است که یکی از اصلیترین خیابانهای سیرجان بسته شده و معلوم هم نیست کی باز شود، یک قسمت را باز میکنند دو باره قسمت دیگر را میبندند، کاش حداقل اطلاعرسانی میکردند تا مردم بدانند تا چه زمانی این مسیرها بسته هستند.»
این یکی از دهها پیامی است که مردم در فضای مجازی منتشر کردهاند و از کندی اجرای پروژه خیابان شریعتی گلایه دارند. محسن امانی مجری پروژه طرح فاضلاب شهری در گفتوگو با نسیم گفته است؛ «در حال حاضر این طرح در خیابان شریعتی در حال اجراست که با توجه به اصلی بودن این خیابان ابتدا شرکت آب و فاضلاب لولهگذاری میکند و پس از آن طرح فاضلاب را اجرا میکنیم و سپس شهرداری اقدام به لولهگذاری فضایسبز و آسفالت میکند».
رییس اداره آب و فاضلاب شهری هم در اینباره میگوید:«فاز اول تعویض و بازسازی لولههای شبکه آب شهری تا میدان شهرداری انشالا ظرف 10-12 روز آینده به اتمام میرسد البته اگر بارندگی داشته باشیم به تعداد روزهایی که بارندگی داشتیم کار عقب میافتد.» وی افزود: یک کاری هم که کردیم پروژهی فاضلاب همزمان پشت سر ما دارد حرکت میکند. و بعد از اینکه کار ما تمام شد شرکت کاریز برای فاضلاب حفاری و لولهگذاری میکند.
مجید میرشاهی با بیان اینکه فاز اول تعویض لولههای آب از سال گذشته کلید خورده است، گفت: «فاز اولمان از سهراه فاطمیه آغاز و تا چهارراه فراهی در بلوار ولیعصر ادامه داشت، بعد از آن تقاطع قاآنی و هجرت را شروع کردیم و تا چهارراه سیدجمال انجام شد، سپس از سه راهی کرمان تا چهارراه فرهنگ، و پس از آن از چهارراه فرهنگ تا میدان شهرداری را شروع کردیم، و اگر شهرداری به ما مجوز بدهد از میدان شهرداری تا سه راه 17 شهریور هم کماکان ادامه میدهیم».
رییس اداره آب و فاضلاب شهری گفت:«سال قبل هم از تقاطع فاطمیه کار را شروع کردیم و تا مالکاشتر و چهارراه گاز انجام دادیم و امسال دوباره قصد داریم از چهارراه گاز تا قسمت جنوبی مالکاشتر را انجام دهیم و اگر بتوانیم مجوز شهرداری را بگیریم از چهارراه 17 شهریور تا انتهای بلوار دکتر صادقی را هم انجام دهیم.» وی افزود: «علاوه بر اینها یک لوپ دیگر را هم اجرا کردیم؛ از کمربندی شرقی تا یک و نیم کیلومتری باسفهرجان و ادامهاش را تا پایان سال تا باسفهرجان انجام خواهیم داد. از این طریق لوپ اصلی کمربندی شهر اجرا میشود».
به گفتهی میرشاهی این طرح در راستای تامین آب خطوط اصلی شبکه توزیع است؛ «مزایای اجرای این طرح این است که اولا ارتقای کیفیت آب را در بر دارد، تامین فشار مناسب شبکه توزیع، پاسخگویی نیاز شهروندان در پیک مصرف با توجه به ارتفاع ساختمانهایی که دارد ساخته میشود، و از همه مهمتر ایزوله کردن شبکه در هنگام اتفاق؛ یعنی الان در هر منطقهای از این شهر که این لوپهای اصلی را بازسازی کنیم همزمان منهولها و حوضچههای شیرآلاتش کاملا ساخته میشود و میشود آن محدوده را با بستن چهارتا شیر اطراف آن ایزوله کنیم. حالا اگر عملیات ترکیدگی لولهای باشد مشکلی پیش نمیآورد. وقتی اتفاقی میافتد در یک محدوده خیلی کوچکی مردم آب نخواهند داشت.»
او در مورد هزینه بازسازی شبکه گفت: «ما تا پایان سال چیزی در حدود 7میلیارد تومان پیشبینی کردیم که هزینه بازسازی خطوط اصلی میشود».
میرشاهی در پاسخ به این سوال که پس از اجرای این پروژهها، بازسازی چند درصد شبکه آب شهری باقی میماند، گفت: «ما اولویت اولمان این است بر اساس لوپهای اصلی کار کنیم. لولههایی که تقویتکننده شبکههای توزیع هستند. اولویت اصلیمان را برنامهریزی کردیم و اگر خدا فرصتی دهد ظرف سه سال آینده تمام کنیم».
او در مورد گلایه شهروندان نسبت به کند بودن سرعت کار گفت: «تاسیسات شهری بر اساس نقشههای قدیمی است بنابراین اول باید گمانهها را بزنیم و چون در سر چهارراهها تاسیسات شهری اعم از فیبر نوری، مخابرات، گاز و آب و... قرار دارد نمیتوانیم با بیل مکانیکی آن منطقه را حفر کنیم اکثر جاها مخصوصا سر چهارراهها حفاری دستی انجام دادیم، که آسیبی به تاسیسات شهری نزنیم. بعضا ممکن است با توجه به پیدا شدن تاسیسات شهری اصلا سناریوی اجرای ما تغییر کند و ممکن است پروژه از زیر انجامشدنی نباشد و ما مجبور شویم از رو اجرا کنیم و اینها باعث میشود یک مقدار کندی در اجرا به وجود بیاید ولی قاعدتا با توجه به اینکه حدود 700 متر از این شبکه را از خیابان شریعتی تا الان اجرا کردیم، الحمدالله نگذاشتیم مردمی که در اطراف این طرح از آب استفاده میکنند با قطعی مواجه شوند.» وی افزود: از طرفی ما یک محدودیتی داشتیم که با توجه به شرایط فعلی تاسیسات داخل خیابان و شرایطی هم که فاضلاب دارد و باید عمق حفاریاش پایینتر از ما باشد، باید یک فاصلهای با ما داشته باشد که کانال ریزش نکند، مجبور بودیم که جای لولهی قبلیمان اجرا کنیم و از دو طرف باید میرفتیم لوله را ایزوله میکردیم و طوری کار میکردیم که مردم هم با کمبود آب مواجه نشوند».
از نظر او؛ « اولویتمان این نیست که هرکجا که فاضلاب بخواهد اجرا شود این کار را انجام دهیم ولی ما معمولا میگوییم اگر قرار است لولهی آبی را اینجا بازسازی کنیم فاضلاب هم بیاید همینجا انجام دهد تا دیگر نخواهند دوبار حفاری انجام شود. چون شهرداری آسفالت خیابان شریعتی را مثل خیابان ولیعصر در برنامه کاریاش قرار داده است، بنابراین اولویت اول ما این قسمت بود. شبکه قبلی خیابان شریعتی مربوط به 45 سال پیش و واقعا فرسوده شده بود».