رییس اداره محیطزیست سیرجان خبر داد:
دستگیری متخلف شکار کل وحشی
پاسارگاد
در روزهای گذشته دوستداران محیط زیست دو بهله جوجه شاهبوف و همچنین دو قطعه کبک را تحویل محیط زیست سیرجان دادند و ماموران حفاظت این اداره هم توانستند یک شکارچی متخلف که یک راس کل وحشی و سه قطعه کبک را شکار کرده بود دستگیر کنند.
علیاکبر رسولیان رییس اداره حفاظت محیط زیست سیرجان گفت: به دنبال دریافت گزارشی مبنی بر ورود یک شکارچی به ارتفاعات منطقه شکارممنوع گودغول، نیروهای یگان حفاظت محیط زیست به محل رفته و پس از جستوجو و ردزنی، فرد متخلف را شناسایی و دستگیر کردند. از این فرد مجرم لاشه یک راس کل وحشی و سه قطعه کبک وحشی و همچنین یک اسلحهی مجاز کشف و ضبط شد.
رسولیان ادامه داد: بر اساس آخرین نرخ بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان وارده به محیط زیست، جریمه قابل پرداخت از بابت صید و شکار غیرمجاز هر راس کل وحشی به مبلغ 250 میلیون ریال و هر قطعه کبک وحشی سه میلیون ریال تعیین شده است که فرد خاطی میبایست جمعا مبلغ ۲۵۹ میلیون ریال را به حساب دولت واریز کند. رسولیان در پایان تاکید کرد: با توجه به فصل زاد و ولد وحوش با کوچکترین تخلف به شدت برخورد میشود.
تحویل دو جوجه شاهبوف به محیط زیست سیرجان
صادق خزیمه مسئول روابطعمومی اداره حفاظت محیط زیست سیرجان گفت: ماموران آتشنشانی دو بهله جوجه شاهبوف را تحویل این اداره دادند.
به گفتهی خزیمه در تماس تلفنی ماموران آتشنشانی با محیط زیست سیرجان، آنها خبر از زندهگیری دو بهله جوجه شاه بوف دادند. ماموران محیط زیست با حضور در مرکز آتشنشانی این دو پرنده را که هر دو جوجه و نابالغ هستند تحویل گرفتند. وی ادامه داد پس از بررسیهای به عمل آمده مشخص شد؛ فردی از روی ناآگاهی و سهوا جوجهها را از لانه جدا کرده بود و پس از اینکه به اشتباهش پی برد، آنها را تحویل داده است.
خزیمه ضمن تشکر از ماموران آتشنشانی ادامه داد: دستدرازی انسان به حریم زندگی حیوانات گاه به جدا کردن فرزندان جانوران از والدینشان میانجامد. این کار با هر نیتی که انجام شود، مصداق ظلم آشکار به زیستمندان بیگناه طبیعت است.
در دنیای پرندگان جوجههایی که به این شکل از والدین جدا میشوند، به دلیل مهیا نبودن شرایط و نشیمنگاه مناسب و نبود تغذیه سالم و صحیح، دچار انواع بیماریها شده و در نهایت، میمیرند.
خزیمه افزود: آنها حتی اگر از این مرحله هم عبور کنند، به دلیل عدم فراگیری پرواز و شکار، شانسی برای بقا در طبیعت ندارند. در موارد زیادی مشاهده شده که افراد با انگیزه سودجویی، سرگرمی یا کنجکاوی اقدام به جداسازی این نوزادان از مادرانشان کرده و پس از چند روز یا با اجساد آنها روبهرو میشوند یا اگر خیلی احساس مسئولیت کنند، جوجه را به محیط زیست تحویل میدهند، غافل از اینکه شاید کار از کار گذشته باشد.
وی به این سوال که در فصل بهار که زمان زایش جوجههای پرندگان و نوزادان و حوش است، در صورت مشاهده این حیوانات نوپا در طبیعت چه عکسالعملی باید از خود نشان دهیم، اینگونه پاسخ داد: در صورت مشاهده فرزندان حیوانات در طبیعت نباید این تصور به وجود آید که حیوان تنها در حیات وحش رها شده است، والدین او حتما در همان اطراف حضور دارند ولی تحت تاثیر ورود انسان به محدوده زندگی آنان، یقینا کمی دورتر از فرزندان خود در محل حاضر هستند. باید بدانید جابهجایی و لمس این حیوانات موجب مرگ آنها میشود و انتقال آنها از طبیعت به محیط خانه نیز کاری بسیار اشتباه بوده و موجب از بین رفتن گونههای جانوری میشود.
خزیمه به مردم توصیه کرد؛ در صورت مشاهده حیوانات در طبیعت اولا در صورتی که مشکلی برای حیوان پیش نیامده از نزدیک شدن به او خودداری کنند و چنانچه برای حیوان مشکلی پیش آمده بود، موضوع را به اداره محیط زیست اطلاع دهند و به هیچ عنوان مداخلهای در زندگی فرزندان حیوانات نداشته باشند. چرا که بوی دست انسان موجب خواهد شد که مادر حیوان از نگهداری او امتناع کند. فقط در صورتی که گونهی بالغی از حیات وحش را به صورت آسیبدیده مشاهده کردند که توان فرار را نداشته، حیوان را به سازمان محیط زیست منتقل کنند تا از طریق کلینیک تخصصی دامپزشکی حیات وحش سیرجان معاینه و تحت درمان قرار گیرد. وی اظهار امیدواری کرد: این جوجه شاهبوفها با تمهیداتی که دکتر عابد کوهپایه مسئول کلینیک دامپزشکی حیات وحش سیرجان میاندیشد، توانایی برگشت مجدد به طبیعت را به دست میآورند.
تحویل دو قطعه کبک وحشی به محیط زیست
وی ادامه داد: همچنین دو قطعه کبک وحشی از سوی محمد ستوده، دوستدار طبیعت به این اداره تحویل داده شد.
این فرد با مراجعه به اداره حفاظت محیط زیست سیرجان اعلام کرد این پرندگان را از فروشندهای ناشناس خریداری کرده تا آنها را نجات دهد. خزیمه ادامه داد: پس از معاینه دامپزشکی مشخص شد بالهای این پرندگان چیده شدهاند که پس از هماهنگی انجام شده دکتر عابد کوهپایه مسئول کلینیک دامپزشکی حیات وحش سیرجان اعلام کرد؛ این کبکها پس از طی کردن یک پروسه درمانی، قابلیت رهاسازی در طبیعت را به دست میآورند. خزیمه ضمن تقدیر از حرکت ارزشمند این دوستدار محیط زیست از عموم شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف زیست محیطی اعم از تخریب طبیعت، شکار یا نگهداری حیات وحش در اماکن شخصی موضوع را در ساعت اداری با شماره تماس 42302100 و یا در ساعات غیراداری با شماره 09133782166 به اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند تا برخورد قانونی با متخلف صورت پذیرد.